آسانسورها برای اینکه عملکرد مناسب داشته باشند و باعث بروز مشکلات جدی در ساختمان ها نشوند، نیاز به تعمیرات و رسیدگی مداوم و دوره ای دارند. از این رو تعمیر آسانسور و سرویس آنها یکی از مهم ترین کارهایی است که ساکنان و مدیران ساختمان های مسکونی و اداری باید آن را جدی بگیرند. در غیر اینصورت یک خرابی جزئی می تواند باعث چالش های بسیار جدی همچون گیر کردن افراد در آن یا حتی سقوط می شود.
برای مثال اگر تنها یک تعمیر دکمه آسانسور را جدی نگیریم و آن دکمه از کار بیفتد، به خصوص اگر دکمه هشدار باشد، می تواند فردی را چه بسا برای ساعت ها در کابین آسانسور گیر بیندازد. در نتیجه مهم است که هر چند ماه یکبار یا حداقل سالی یکبار به آن رسیدگی کنیم تا مجبور به تعمیر فوری آسانسور نشویم.
تعمیر آسانسور
آسانسور یکی از اجزای مهم ساختمان های بلند مرتبه است که برای حمل و نقل افراد و وسایل به کار میرود. برای راهاندازی و استفاده از آسانسور، تعمیرات دورهای و منظمی نیاز است تا از عملکرد صحیح و ایمن آسانسور اطمینان حاصل شود.
تعمیرات آسانسور شامل بررسی و تعمیر قطعات الکترونیکی، مکانیکی و الکتریکی آسانسور است. این تعمیرات ممکن است شامل تعویض و تعمیر بخش هایی مانند تعمیر دکمه آسانسور، نمایشگر ها، درب ها، سیم کشی، تعویض قطعات فنی مانند موتورها، کابل ها، و لوازم جانبی مرتبط با آسانسور مانند آیفون های تماس با داخل آسانسور و سیستم ایمنی آن شود.
تعمیرات آسانسور باید توسط تیمی از تعمیرکاران و مهندسان مجرب و متخصص انجام شود. افرادی که دارای مجوز و مدارک لازم برای انجام این کار هستند. همچنین انجام تعمیرات منظم به طور دورهای میتواند از خرابی های جدی در آینده جلوگیری کند و از نگرانی های مربوط به ایمنی و عملکرد صحیح آسانسور کاسته شود.
حال شما نیز به عنوان یک مالک یا مدیر ساختمان، باید مطمئن شوید که تیم تعمیر آسانسور مرتبط با ساختمان شما، دارای مهارت های لازم و دانش فنی کافی برای انجام این کار است. همچنین، بهتر است تعمیرات و نگهداری آسانسور در قرارداد اجاره ساختمان در نظر گرفته شود تا به عنوان مالک یا مدیر ساختمان بتوانید مدیریت بهتری روی آن داشته باشید.
از طریف دیگر، تضمین کننده ایمنی و کارایی آسانسور، از اهمیت ویژهای برخوردار است. تعمیرات منظم و به موقع آسانسور، باعث افزایش عمر آن و کاهش خطر خرابی های جدی می شود. علاوه بر این، باعث کاهش هزینه های نگهداری و تعمیرات ناگهانی آن شده دیگر به تعمیر فوری آسانسور نیاز پیدا نمی کنید.
همچنین توصیه می شود که قبل از اجرای هرگونه تعمیرات، تیم تعمیر و نگهداری آسانسور، یک بررسی کلی از آسانسور صورت دهد تا بتوانند به خوبی از وضعیت آن آگاه شود. در صورتی که مشکلی در آسانسور شناسایی شود، باید به سرعت اقدامات لازم برای تعمیر آن صورت گیرد.
از این رو بهتر است همواره به دنبال تیم تعمیر و نگهداری آسانسور با تجربه، دانش فنی کافی و مجوزهای لازم باشید. همچنین، باید تمامی اطلاعات مربوط به تعمیرات آسانسور و نگهداری آن را در دسترس داشته باشید و در صورتی که نیاز شد، به سرعت با تیم تعمیر و نگهداری آسانسور تماس بگیرید.
موارد تعمیر آسانسور
تعمیر آسانسور میتواند شامل تنظیم و تعویض قطعات آن باشد. در صورتی که قطعاتی از آسانسور به درستی نصب نشده یا در اثر کارکردن آن از تنظیم خارج شده باشند، تنظیم مجدد این قطعات میتواند مشکلات را حل کند. همچنین، در صورتی که قطعاتی از آسانسور خراب شده باشند، تعمیرات آسانسور ممکن است شامل رفع این خرابی ها باشد.
در صورتی که قطعاتی از آسانسور به طور کامل خراب شده باشند و نیاز به تعویض داشته باشند، تعویض کامل آن قطعه ممکن است لازم باشد. برای مثال، در صورتی که قطعه الکتریکی آسانسور سوخته باشد، نیاز به تعویض کامل آن قطعه و نصب قطعه جدید دارید.
در این میان، تعمیر دکمه آسانسور یکی از بیشترین موارد تعمیر آسانسور را به خود اختصاص داده است. چرا که دکمه های آسانسور همیشه در حال کار کردن هستند و شاید برخی افراد بدون ملاحظه، دکمه ها را بیش از حد فشار دهند.
بیشترین خرابی های آسانسور چیست؟
اما بعضی از شایعترین خرابیها و ایراداتی که در آسانسورها ممکن است رخ دهند عبارتند از:
- خرابی در سیستم قطعات الکتریکی: این مشکل ممکن است به دلیل سوختن قطعات الکتریکی آسانسور یا عیب در سیستم برقی آن باشد.
- خرابی در سیستم هیدرولیکی: این مشکل ممکن است به دلیل نشتی در شیرهای هیدرولیکی، لولههای هیدرولیکی خراب یا فشار نامناسب در سیستم هیدرولیکی باشد.
- خرابی در سیستم مکانیکی: مشکلاتی مانند ساییدگی روانکارها، خرابی رول ها، داربستها، سیمهای کششی و غیره ممکن است از خرابیهای مکانیکی باشد.
- خرابی در سیستم کنترلی: این مشکل ممکن است به دلیل نقص در سیستم کنترل کننده، خرابی در سنسورها و ماژولهای کنترلی، نقص در دکمههای کنترلی و غیره باشد.
- مشکلات در دربهای آسانسور: این مورد شامل مشکلاتی مانند دربهای آسانسور که نمیتوانند باز یا بسته شوند، دربهای آسانسور که به طور غیرمنتظره باز یا بسته میشوند، دربهای آسانسور که لرزش دارند و غیره میشود.
- عیب در آسانسور شیبدار: این مشکل ممکن است به دلیل خرابی در سیستم برقی آسانسور شیبدار، نشتی در سیستم هیدرولیکی آن، مشکل در دربهای آسانسور شیبدار و غیره باشد.
- فلکه های فرسوده موتور: فرسودگی فلکه های موتور یکی از شایعترین خرابیهای آسانسور است که ممکن است باعث اختلال در حرکت کابین، تاخیر در ورود و خروج مسافران، صدای بلند و غیره شود. علاوه بر این، فرسودگی فلکه های موتور ممکن است باعث کاهش عمر مفید موتور و قطعات متحرک آسانسور شود. بنابراین، منظور از سطح ساییدگی قطعات و سطوح متحرک، احتمالاً سطح ساییدگی ریل ها و طنابهای فولادی در اثر این فرسودگی است که میتواند منجر به خرابیهای دیگری در آسانسور شود.
در شکل موردی نیز، تعمیرات آسانسور هنگامی انجام می شود که بروز خرابی و یا ایراد در سیستم آسانسور رخ داده است و نیاز به تعمیر فوری آسانسور دارد. در این صورت، مالک یا مدیر ساختمان با یک شرکت تعمیرات آسانسور تماس می گیرد و درخواست تعمیر آسانسور را مطرح می کند. در این شکل از تعمیرات، مهمترین موضوع انتخاب یک شرکت تعمیرات قابل اعتماد و با تجربه است تا بهترین خدمات تعمیراتی برای سیستم آسانسور در اسرع وقت ارائه شود.
هزینه تعمیر آسانسور
هزینه تعمیر آسانسور مقدار مشخصی ندارد و به عوامل زیادی بستگی دارد که می توانند هزینه را از چند صد هزار تومان تا چند میلیون تومان تغییر دهند. یکی از این عوامل، میزان سن آسانسور و قطعاتی است که نیاز به تعمیر دارند. همچنین میزان استفاده و سختی کارکرد آسانسور نیز بر هزینه تعمیر آسانسور تأثیر دارد.
اگر آسانسور در ساختمانی با تردد بالا قرار دارد و همیشه در حال استفاده است، نیاز به تعمیر و نگهداری بیشتری دارد و هزینه آن نیز بیشتر خواهد بود. عامل دیگری که در محاسبه هزینه تعمیر آسانسور مهم است، محل قرارگیری آسانسور در ساختمان است. اگر آسانسور در محلی قرار گرفته باشد که دسترسی به آن سخت باشد، هزینه تعمیر آن نیز بیشتر خواهد بود. در کل، برای محاسبه هزینه تعمیر آسانسور باید تمام عوامل فوق را در نظر گرفت و با توجه به شرایط و وضعیت خاص ساختمان، هزینه نهایی را محاسبه کرد.
همچنین آسانسورهای بزرگ و با ظرفیت بیشتر در صورت خرابی نسبت به آسانسورهای کوچکتر، هزینه تعمیر بیشتری دارند. نوع خرابی هم بر هزینه تعمیر آسانسور تأثیر دارد، به طوری که تعمیر موتور الکتریکی آسانسور، هزینه بیشتری دارد نسبت به تعمیر ریل. از آنجا که تعمیرات دوره ای هزینه کمتری دارند، برای مالکان آپارتمان ها و ساختمان ها مناسب تر است که روش دوره ای را برای انجام تعمیرات آسانسور انتخاب کنند.
نشانه های خرابی آسانسور چیست؟
نشانههای خرابی آسانسور ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- عدم حرکت یا حرکت نامناسب: اگر آسانسور به طور نامطلوبی حرکت میکند، مثلاً به طور نامناسب تند یا کند می شود ممکن است نشانهای از خرابی باشد.
- صداهای غیر معمول: صداهای غیر معمول مانند صدای خرد شدن، صدای لرزش یا صدای وزش باد ممکن است نشانه خرابی باشد.
- نور های مشکل دار: اگر نورهای داخل آسانسور درست نمیچرخند، بیشتر یا کمتر از حدودی که باید روشن هستند، خاموش هستند یا مشکل دیگری دارند، ممکن است نشانه خرابی باشد.
- درهای آسانسور: اگر درهای آسانسور به درستی باز و بسته میشوند، ممکن است نشانه خرابی باشند.
- نمایشگرهای خراب: اگر نمایشگرهای آسانسور نشانگر زمان، طبقه و یا سرعت به درستی کار نمیکنند، ممکن است نشانه خرابی باشند.
در هر صورت، برای جلوگیری از خطرات و خسارات جدی، بهتر است در صورت مشاهده هر نشانهای از خرابی، آسانسور را از کار بیاندازید و تعمیرات لازم را به تعمیرکار معتبر بسپارید.
دلیل خرابی های آسانسور چیست؟
خرابی آسانسورها می تواند دلایل بسیاری داشته باشند. برخی از این دلایل عبارتند از عدم سرویس و نگهداری از آسانسورها به شکل دورهای، استفاده بسیار نادرست ساکنان و افراد از آسانسور، استفاده از قطعات نامرغوب در ساخت و نصب آسانسور، نصب آسانسور به شکل نادرست و عدم توجه به برخی از مهمترین و اصلیترین استانداردهای مربوط به طراحی و ساخت آسانسور.
به عنوان مثال، عدم سرویس و نگهداری دورهای میتواند باعث نقص عملکرد قطعات آسانسور شده و در نتیجه مشکلات بیشتری به وجود آورد. همچنین استفاده نادرست از آسانسور میتواند باعث خرابی و عیبهایی شود که نیاز به تعمیر دارند. استفاده از قطعات نامرغوب نیز میتواند باعث نقص و خرابی قطعات آسانسور شده و نیاز به تعمیر و تعویض آنها را به دنبال دارد. در نهایت، عدم توجه به استانداردهای مربوط به طراحی و ساخت آسانسور، میتواند باعث ایجاد مشکلات ایمنی و عملکردی در آسانسور شود.
ویژگی های تعمیرکار آسانسور چیست؟
تعمیرکار آسانسور باید دارای برخی ویژگیها و مهارتهایی باشد که در ادامه ذکر میشوند:
- داشتن دانش و تجربه لازم: تعمیرکار آسانسور باید دارای دانش و تجربه کافی در زمینه عیبیابی و تعمیر آسانسور باشد.
- آشنایی با نرمافزارها و سختافزارهای مرتبط: تعمیرکار آسانسور باید با نرمافزارهای مرتبط با آسانسور و سختافزارهای مختلف آن آشنایی داشته باشد. مثلا بتواند نقشه های انواع آسانسورها را بخواند و به سخت افزار آنها (از آسانسورهای کششی تا وکیوم و ..) مسلط باشد.
- انعطافپذیری: تعمیرکار آسانسور باید قادر به انجام تعمیرات در شرایط مختلف باشد، از جمله شرایطی که به دلیل شلوغی و وجود افراد بیشتر از حد معمول در اطراف آسانسور، دسترسی به آن دشوار است.
- داشتن ابزارهای لازم: تعمیرکار آسانسور باید دارای ابزارهای لازم برای انجام تعمیرات باشد و با آخرین تکنولوژیها و ابزارهای لازم برای تعمیر آسانسور آشنا باشد.
- پایبندی به استانداردها و مقررات: تعمیرکار آسانسور باید با استانداردها و مقررات مربوط به طراحی و نصب آسانسور آشنا و در انجام تعمیرات، به این استانداردها و مقررات پایبند باشد.
- حساسیت به ایمنی: تعمیرکار آسانسور باید به ایمنی و سلامت کاربران آسانسور حساسیت داشته باشد و در انجام تعمیرات، اقدامات لازم برای جلوگیری از هرگونه خطر و حادثه را انجام دهد.
آسمان آسانسور؛ بهترین مرکز تعمیر آسانسور
همانطور که در این مقاله اشاره شد، تعمیر آسانسور از اهمیت بسیاری برخوردار است و باید آن را جدی گرفت. از طرفی هم شخص یا تیمی که برای تعمیر و سرویس آسانسور می آید نیز باید دانش و تجربه کافی داشته باشد.
«آسمان آسانسور» به عنوان یکی از بهترین مراکز تعمیر آسانسور در اصفهان، با داشتن تیم تعمیرات و سرویس متخصص و با تجربه، آماده انجام هرگونه خدمات و تعمیر انواع آسانسورهای سبک و سنگین است. کافیست با شماره ۰۳۱۹۱۰۱۱۳۱۰ تماس بگیرید یا به صورت حضوری به آدرس اصفهان، خیابان چهارباغ بالا، قبل از چهارراه نظر، جنب بانک اقتصاد نوین،پلاک ۱۸۰، طبقه دوم، واحد شمالی سر بزنید.